Koffie op kantoor

Hoe smaakt de koffie op kantoor? Is de koffie op het werk goed te drinken? Welke invloed heeft koffie op de sfeer tussen collega’s? Dit zijn misschien vragen waarvan je kunt denken wat moet ik hiermee, maar uit de Koffiemonitor 2017(1) blijkt dat koffie steeds belangrijker wordt op de werkvloer. Zeker als het gaat om de sociale contacten en collegialiteit.

Koffie de sociale verbinder

We werken steeds vaker online en op een flexibele werkplek. De behoefte aan menselijk contact neemt daardoor toe. De koffiemachine speelt een belangrijke rol als sociale ontmoetingsplek. Kijken we naar wat cijfers uit het onderzoek, dan geeft 61% van de ondervraagde aan graag collega’s te spreken onderweg naar de koffiemachine. Voor 46% van de respondenten is een sfeervolle koffiehoek met smaakvolle koffie onmisbaar geworden in het bedrijf. 48% geeft aan koffie te halen voor de collega’s. Dit percentage stijgt naar 66% als er meer dan drie koffievariaties worden aangeboden. Koffie op kantoor is een sociale verbinder waar wel degelijk rekening mee gehouden moet worden.

Koffiewensen

De koffie die we thuis en in de horeca drinken is de laatste jaren steeds beter geworden. Ook is het aanbod van verschillende variaties in koffie sterk toegenomen. Dit heeft invloed op de koffiewensen die de medewerkers hebben op het werk. Zo blijkt uit de Koffiemonitor 2017 dat 56% van de medewerkers graag een brede keuze aan variatie (espresso, cappuccino, latte, gewone koffie) wil hebben op het werk. En 85% zou graag zelf de sterkte van de koffie willen bepalen.

Tips voor een lekkere kop koffie

Smaak is een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit. 80% van de medewerkers vindt dat de smaak van de koffie bepalend is voor de kwaliteitsbeleving. Nu is smaak iets persoonlijks, maar we kunnen wel wat tips geven om ervoor te zorgen dat de koffie op kantoor van goede smaak is en blijft.

  1. Kies een koffiemachine, volautomaat met meerdere variaties zoals espresso, cappuccino, latte of gewone koffie.
  2. Neem een koffiemachine waarbij de sterkte van de koffie door de medewerker zelf bepaald kan worden.
  3. Kies een koffieboon, koffieblend die past bij het merendeel van de medewerkers. Mild en zacht of vol en krachtig.
  4. Zorg dat de koffiemachine regelmatig gereinigd en onderhouden wordt.
  5. Sluit een goed onderhoudscontract af. Door veelvuldig gebruik ontstaat slijtage wat ten koste kan gaan van de smaak van de koffie.

Conclusie

Koffie op kantoor wordt door medewerkers als belangrijk gevonden. Sfeer en collegialiteit worden beïnvloed door de kwaliteit van koffie. Koffie als graadmeter voor de algehele tevredenheid van medewerkers is wat kort door de bocht, maar slechte koffie zorgt voor ergernis en chagrijn. Besteed dus aandacht aan de koffie op kantoor. Bied meerdere variaties aan, zorg voor een gezellige koffiehoek en let op de smaak, kwaliteit van de koffie op kantoor.

Koffiemachine advies, bel EspressoPowerHouse

EspressoPowerHouse is de aangewezen koffie expert voor deskundig advies. Met 20 jaar ervaring in koffiemachines op kantoor weet EspressoPowerHouse waar de medewerkers van houden. Of het nu gaat om de koffiemachine zelf, de koffiebonen, koffieblends, het onderhoud of reparaties EspressoPowerHouse regelt het.

(1) Koffiemonitor 2017 is uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van van Nestlé Professional. De resultaten zijn tot stand gekomen uit een onderzoek onder circa 550 respondenten.

Terug naar nieuws overzicht

Meer koffienieuws

Bekijk al het nieuws


Vacature Service Monteur

Servicemonteur espressomachines Hou jij ook zo van dat heerlijk koffiemomentje tijdens je werk? Want dan hebben wij een passende job […]

Lees meer

Stijgende koffie prijzen

Stijgende koffie prijzen De wereldwijde koffieprijzen zijn sinds 2020 heel hard gestegen. Voor een kilo arabicabonen, de meest geproduceerde koffiesoort, […]

Lees meer

Servicemonteur espressomachine

EspressoPowerhouse is op zoek naar personeel !!!!!!!!!! Ben  je toe aan een nieuwe uitdaging ? Of ben je ontslagen bij […]

Lees meer